Praktijk MeerZicht in geboorte (16)

Sabine van der Meer

Life-, traumacoach en verloskundige

Hoi!!

Ik ben Sabine van der Meer. Verloskundige sinds 2013 en life/ trauma coach sinds 2018. Trainer, coach, bevallingsverwerkingsspecialist, EMDR therapeut en moeder… Hoe kan ik dit samenvatten in een woord? Dat lukt dus niet.. Ik zal je daarom kort vertellen wat ik doe

Ik help vrouwen voor, tijdens of na de zwangerschap met psychische klachten zoals burn-out, somberheid, depressie, rouw of trauma naar herstel zodat zij weer vertrouwen en rust ervaren.  Dit doe ik middels (online)trainingen, groepscoaching en 1-1 coaching. 

Toen ik begon als verloskundige kwam er veel op mij af. Voordat ik hiermee begon was ik werkzaam als Gezondheidswetenschapper en met name theoretisch bezig op dagelijkse basis. Na mijn diploma uitreiking was ik opeens zelfstandig verloskundige en was ik vooral bezig met correct technisch handelen en drukke diensten met bevallingen. 

Tijdens het spreekuur zag ik een toename aan vrouwen met mentale klachten tijdens de zwangerschap of in het kraambed. Maar jeetje, wat voelde ik mij machteloos toen. Tijdens de Verloskundige opleiding leer je maar weinig over hoe je deze vrouwen het beste kunt begeleiden. Omdat ik mij hierin niet bekwaam voelde verwees ik deze vrouwen standaard door naar de huisarts of psycholoog. Maar vaak kregen deze vrouwen niet de zorg die zij nodig hadden waardoor de klachten verergerden en ik hun na het kraambed uit het oog verloor. Wat moeten deze vrouwen zich eenzaam hebben gevoeld. 

Praktijk MeerZicht in geboorte (17)
Praktijk MeerZicht in geboorte (9)
Sabine van der Meer kijkt naar beneden en houdt met haar linkerhand haar voorhoofd vast. Sabine van der Meer is eigenaresse bij Praktijk MeerZicht en Praktijk MeerZicht in geboorte.
Praktijk MeerZicht in geboorte (18)

Dit kan anders! Dacht ik. Na het overlijden van mijn man maakte ik zelf een moeilijke periode door en besloot ik het roer om te gooien. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd om vrouwen met mentale klachten zoals burn-out, depressie of een trauma te kunnen begeleiden. Mijn Verloskundigentas ging naar zolder en ik startte mijn eigen Coachpraktijk MeerZicht. 

Ik besloot om nog meer opleidingen te doen en mij te specialiseren tot Traumacoach en Bevallingsverwerkingsspecialist. 

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om te sporten, te reizen, muziek te maken op mijn cello of om leuke dingen te doen met mijn gezin. Ik ben moeder van drie kindjes dus ik verveel me eigenlijk nooit ;). Regelmatig zit ik onder de stift, stickers, gekke staartjes of dansen wij door de woonkamer. Hierdoor wordt het kind in mij lekker actief gehouden, I love it!

Thuis loop ik het liefste in mijn chill outfit en geniet ik van de gezellige (en soms iets minder gezellige) drukte van mijn samengesteld gezin. Ik heb geleerd dat ik niet gelukkig word van altijd maar “aan staan” en te voldoen aan verwachtingen van anderen. Daarom zorg ik ervoor dat ik iedere dag in verbinding sta met mijzelf door te wandelen, te mediteren, te schrijven in mijn journal of te lezen. Boeken over trauma en persoonlijke ontwikkeling zijn mijn favoriet. Ik geloof dat iemand een persoon kan coachen tot waar hij/ of zij zelf staat. Daarom blijf ik mij levenslang ontwikkelen.

A day in my life

Praktijk MeerZicht in geboorte (20)
Praktijk MeerZicht in geboorte (22)
Praktijk MeerZicht in geboorte (21)

Deskundige begeleiding

Bij praktijk MeerZicht ben je verzekerd van kwaliteit. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Counsil Nederland (EMCC NL) waarbij ik werk volgens de ethische gedragscode. 

Na de Post-HBO Registeropleiding tot Professional Coach heb ik meerdere Masterclasses gevolgd ( o.a.: Intuitieve coaching, Trauma coaching, Systemisch coaching, Kernemoties coaching) waardoor ik in staat ben om iemand door verschillende lagen heen te begeleiden naar herstel. Daarnaast heb ik de opleiding tot bevallingsverwerkingspecialist gedaan en ben ik bevoegd om vrouwen met een traumatische ervaring te begeleiden en daarbij EMDR toe te passen waar nodig.

Regelmatig krijg ik de vraag: Hoe heb je dit allemaal gedaan naast het alleenstaande moederschap? Tja… Wanneer je in verbinding staat met jezelf en je doet iets wat helemaal bij je past vanuit alignment dan gaat het vanzelf.. echt waar. 

 

Praktijk MeerZicht in geboorte (18)

"Regelmatig krijg ik de vraag: Hoe heb je dit allemaal gedaan naast het alleenstaande moederschap? Tja… Wanneer je in verbinding staat met jezelf en je doet iets wat helemaal bij je past vanuit alignment dan gaat het vanzelf.. echt waar. "

Let's talk about love

Tijdens een evenement in het dorp stond hij daar opeens: de man van mijn dromen. Met zijn zwarte krullen, een lieve lach en een vlotte babbel had hij al snel mijn hart gestolen. Ons leven samen was een rollercoaster met hoge snelheid. 12 jaar mochten we samen zijn waarin wij mooie reizen hebben gemaakt, een prachtige bruiloft hebben gehad en als kersen op de taart drie mooie kindjes hebben gekregen: Kess (2013), Juul (2014) en Soof (2016).  

Helaas sloeg het noodlot toe en werd mijn man in 2017 ziek… heel ernstig ziek. De ziekte ALS kwam in ons leven waardoor alles wat wij hadden opgebouwd steen voor steen werd afgebroken. Na zijn overlijden stond onze wereld stil. Het leven weer oppakken zonder man en zonder vader van onze kinderen was moeilijk. Dit was de meest zware periode in mijn leven. Toch heeft deze ervaring ook veel mooie dingen gebracht. Zo heb ik een hele andere Mindset gekregen en sta ik meer in verbinding met mezelf. Ik stelde mezelf de vraag: waarom dingen uitstellen die ik graag wil? Het leven kan zo voorbij zijn. Vanuit deze mindset heb ik al veel nieuwe ervaringen mogen opdoen! 

Daarnaast heb ik veel energie gestopt in mijn persoonlijke- en spirituele ontwikkeling waardoor ik nu rust en vertrouwen ervaar vanuit verbinding met mezelf. Ik had nooit verwacht dat dit zo mooi zou zijn. Ik besta niet alleen meer, ik leef weer! 

Inmiddels heb ik mijn tweede grote liefde leren kennen en woon ik als samengesteld gezin van 6 in het mooie Alkmaar. 

Wil je mij nog beter leren kennen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.