Welkom bij Oh My Birth

"Een zwangerschapscursus die net even anders is"

Welkom bij de ultieme zwangerschapscursus voor een ontspannen en zelfverzekerde bevalling

Gefeliciteerd, aanstaande papa en mama! Jullie staan op het punt om een van de meest bijzondere reizen van je leven te beginnen: ouders worden. Maar laten we eerlijk zijn, de gedachte aan een bevalling kan best spannend zijn, toch?

Maak je geen zorgen, want ik ben hier om je te begeleiden en te ondersteunen op jouw reis naar een positieve geboorte ervaring. Mijn naam is Sabine van der Meer en ik ben niet alleen verloskundige, maar ook traumacoach en bevallingsverwerkingsspecialist. Ik begrijp dus als geen ander de zorgen, angsten en vragen die bij zwangerschap en bevalling aanwezig kunnen zijn.

Een goede zwangerschapscursus is de sleutel tot een positieve geboorte ervaring
Hoe je straks terugkijkt op jouw bevalling heeft grotendeels te maken met mindset. Met een positieve mindset is de kans ook groot dat je met een positief gevoel terug kunt kijken op jouw bevalling. Hoe een bevalling gaat lopen is natuurlijk nooit te voorspellen maar je kunt wel leren om de ontspanning en regie te behouden, ook als dingen anders lopen dan gehoopt.

Mijn zwangerschapscursus is anders. We focussen niet alleen op de fysieke aspecten van de bevalling, maar ook op de emotionele en mentale voorbereiding zodat jij angstvrij kunt bevallen vanuit ontspanning, zelfsturing en vertrouwen.

Oh My Birth

Wat ga je leren?

Fysieke voorbereiding: Ik zal je voorzien van praktische informatie en oefeningen om je lichaam klaar te maken voor de bevalling. Hiervoor gebruik ik visuele hulpmiddelen en humor om complexe onderwerpen begrijpelijk uit te leggen.

Mindset en ontspanningstechnieken: Hoe je terugkijkt op jouw bevalling heeft alles te maken met mindset. Leer hoe jij je zenuwstelsel kunt kalmeren, een essentieel hulpmiddel om te dealen met spanning of angst zodat jij ontspannen kunt blijven tijdens de bevalling, ook wanneer het anders loopt dan gehoopt.

Ademhalingstechnieken: Ontwikkel krachtige ademhalingstechnieken om spanning te verminderen en een diepe verbinding met je lichaam te krijgen.

Het bevorderen van eigen Regie: Leer hoe je de regie kunt behouden en keuzes kunt maken vanuit vertrouwen.

Partnerbetrokkenheid: Partners spelen een actieve rol tijdens jouw bevalling. We begeleiden hem/ haar om jou te ondersteunen en jullie samen, vanuit verbinding, sterker te maken.

Visualisatie oefeningen : Tijdens de visualisaties neem ik jou mee naar jouw grootste verlangen: de eerste ontmoeting met jouw kindje. Dit is helpend om over de bevalling heen te kijken en vol vertrouwen de bevalling in te gaan.

Waarom deze cursus?

Jij verdient een geboorte-ervaring die bij je past, ongeacht de omstandigheden. Jouw bevallingservaring is een herinnering die jij jouw hele leven bij je zult dragen. Het is mijn missie om jou te begeleiden naar een positieve bevallingservaring, ook als het anders loopt dan gehoopt. Mijn kracht ligt in het inspireren van vrouwen, het verschaffen van kennis en tools en het demonstreren van ontspanningstips waardoor jij in iedere situatie ontspanning, zelfsturing en vertrouwen zult ervaren en met trots kunt terugkijken op de geboorte van jullie kindje.

Sabine van der Meer van de zijkant en voor zich houdt zij een kunt bekken vast en laat zien hoe een kunst baby in het bekken ligt. Sabine van der Meer is eigenaresse bij Praktijk MeerZicht en Praktijk MeerZicht in geboorte en zij helpt jou aan meer rust en vertrouwen tijdens je zwangerschap of bevalling

Daarom dus:

  • We nemen samen 4 weken de tijd om jullie compleet voor te bereiden.
  • Alles is uitgelegd in heldere taal en ondersteund met visuele middelen.
  • Als verloskundige, bevallingsverwerkingsspecialist en traumacoach heb ik veel ervaring en kennis in huis.
  • Mijn expertises heb ik samengevoegd in deze unieke cursus waardoor er geen completere cursus bestaat dan deze.
  • Als moeder van drie kinderen weet ik als geen ander hoe een bevalling kan zijn.

Met mijn begeleiding en deze cursus ben je klaar om de bevalling met vertrouwen te tegemoet te zien zodat ook jouw kindje een ontspannen start mag maken in dit leven.

Praktijk MeerZicht in geboorte (10)

Schrijf zelf jouw bevallingsverhaal, ongeacht de omstandigheden

Natuurlijk is bevallen spannend want het is nog onbekend maar jouw lijf weet precies hoe ze moet bevallen. Ervaar jij angst? Dan is er meer nodig om te kunnen ontspannen. Met deze cursus krijg je niet alleen inspiratie en alle tools maar zul je ook angst transformeren in vertrouwen.

Praktijk MeerZicht in geboorte (7)

Ik heb veel kennis en ervaring

Nadat ik duizend bevallingen heb begeleid en zelf drie keer ben bevallen kan ik zeggen dat ik veel ervaring heb :). Mijn kennis als bevallingsverwerkings-specialist, verloskundige en traumacoach heb ik samengevoegd tot een gezellige, professionele en vooral leuke cursus.

Praktijk MeerZicht in geboorte (11)

Jullie krijgen bij mij juiste en eerlijke informatie

Wie realistische verwachtingen heeft loopt minder tegen teleurstellingen aan. In deze cursus vind je geen zweverige filmpjes maar nuchtere , down to earth kennis van een ervaren Verloskundige.

Praktijk MeerZicht in geboorte (7)

Zwangerschapscursus in Alkmaar

De zwangerschapscursus Oh My Birth kun je op twee manieren volgen: Online of live bij mij op de praktijk in Alkmaar.

De cursus live volgen is voor jou geschikt als je woont in Alkmaar, Gemeente Dijk & Waard, Heiloo, Castricum, Schagen, Warmenhuizen, Dirkshorn of Tuitjenhorn.

In 3 avonden geef ik deze unieke zwangerschapscursus aan jou én aan je bevalpartner. Dit kan een liefdespartner zijn of iemand anders die jou ondersteunt tijdens je bevalling.

Wat zeggen mijn deelnemers?

"Deze cursus was een gamechanger voor mij en mijn partner. We voelden ons zo goed voorbereid en kalm tijdens de bevalling. Dank je wel!" – Sarah

"Naast een coachingstraject heb ik een zwangerschapscursus gevolgd bij praktijk MeerZicht. Deze hebben mijn man en ik ook als zeer prettig ervaren. De cursus was persoonlijk, compleet en duidelijk gegeven door iemand met veel ervaring. Sabine, nogmaals bedankt, we hebben zoveel van je geleerd!” - Manon

“Alles waar ik van te voren bang voor was gebeurde tijdens mijn bevalling. Voor de cursus had ik een ideaalplaatje in mijn hoofd: thuis bevallen, in bad met mijn eigen verloskundige. Aan het einde van de zwangerschap bleek mijn kindje niet goed te groeien en werd ik ingeleid. Al snel kwam ik in een weeënstorm terecht en kreeg ik een keizersnede. Dankzij de cursus was ik voorbereid op omstandigheden die anders zouden kunnen lopen dan verwacht. Dankzij deze voorbereiding, de ademhalingstechnieken en tools om ontspannen te blijven bleef ik in mijn eigen kracht en vertrouwen en kon ik de rest om mij heen loslaten. Ook al is alles anders gelopen dan gehoopt, ik kijk evengoed terug op een prachtige bevalling van mijn kindje. Dank je wel Sabine, wat ben jij een lieve, warme en kundige vrouw, ik weet niet hoe ik het had ervaren als jij niet om mijn pad was gekomen” - Lea P

Praktijk MeerZicht in geboorte (8)

Jouw toekomstige bevalling verdient vertrouwen

Bij "Oh My Birth" krijg jij alle informatie, tips, ademhalingstechnieken en tools zodat jij kunt bevallen vanuit ontspanning, zelfsturing en vertrouwen met als doel dat jullie kunnen terugkijken op een liefdevolle bevalling, ook als dingen anders lopen. Wil jij dit ook?

Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus en
LET’S DO THIS!

Investering

Oh My Birth  
Online

€ 249,00

Oh My Birth
1:1 bij mij op de praktijk in Alkmaar

€ 450,00

Vergoeding zorgverzekeraar

Wist je trouwens dat mijn zwangerschapscursus door de meeste zorgverzekeraars (deels) wordt vergoed? Check je polis om te zien wat jij vergoed krijgt als je een cursus bij mij doet.